Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

22 Μαΐου , Ο Ναβίντ ενώνει 2 σχολεία ...Ε΄ τάξεις Βαμβακόπουλου και 9ου Δημοτ. Σχ. Χαλέπας

   Ο Ναβίντ μας ενώνει !!!!!

2 τάξεις διαφορετικών σχολείων της πόλης μας, ένα μαγικό χαλί, ένας συγγραφέας, ένας ταλαιπωρημένος μικρός ήρωας που αγάπησαν οι μαθητές, πολύ κέφι, χαμόγελα, δώρα και μια φιλία πολλαπλασιασμένη Χ60 (όσοι και οι μαθητές) που ζητάει επίμονα συνέχεια, ήταν οι πρώτες ύλες για να ζυμωθεί και να ψηθεί στο φούρνο της παιδικής ανεμελιάς και ζεστασιάς το πιο «εύγευστο» γλυκό της 22ας Μαΐου στις φιλόξενες αυλές και τάξεις του 9ου Δημοτ. Σχολείου της Χαλέπας Χανίων.
Το Ε1 τμήμα του Δημοτ. Σχ. Βαμβακόπουλου με το δάσκαλό τους Πατεράκη Γιάννη και τα 2 τμήματα της Ε΄ τάξης του 9ου Δημοτ. Σχ. Χαλέπας με τις δασκάλες τους Νυσταζάκη Βασιλική και Μαρεντάκη Στέλλα συνάντησαν από κοινού τον ξεχωριστό και μοναδικό στην επικοινωνία με τις μικρές ηλικίες, συγγραφέα παιδικών βιβλίων, Πάνο Χριστοδούλου. Κοινό ερέθισμα όλων ήταν το βιβλίο του κου Χριστοδούλου «Ο Ναβίντ δεν ήρθε για διακοπές».

                        πατήστε το σύνδεσμο από κάτω για να μεταφερθείτε στο ψηφιακό παιχνίδι :" Ο Ναβίντ δεν ήρθε για διακοπές"

Πρόκειται για 14 εκθέσεις ενός μαθητή Ε΄ τάξης , του Άλκη, γραμμένες με μοναδικό χιουμοριστικό  κι ευαίσθητο τρόπο, ώστε μιλάνε κατευθείαν στην ηλικία των 10-12 χρονών και  θίγουν καυτά ζητήματα της εποχής μας, το ρατσισμό και την ξενοφοβία, τις ενδοοικογενειακές σχέσεις , το προσφυγικό, τα δικαιώματα των παιδιών κ.τ.λ. Ο Ναβίντ είναι προσφυγόπουλο στο σχολείο του Άλκη, ένας σύγχρονος μικρός κατ’ ανάγκη Οδυσσέας. Ο κος Χριστοδούλου έχοντας βρει τον κώδικα επικοινωνίας, γλωσσικής και συναισθηματικής, με τις τρυφερές ηλικίες, μάς παρουσίασε και τα άλλα του βιβλία όπου με όχημα το χιούμορ και τη φαντασία, αλλά και το ποδόσφαιρο, το χορό, τη μαγειρική κ.ά. αγγίζει μοναδικά κι ευαίσθητα πολλά καυτά θέματα της σύγχρονης εποχής, όπως για παράδειγμα την παράνομη  εργασία κι εκμετάλλευση  ανηλίκων στο βιβλίο του « Η μπάλα της ζωής τους».
                                                     
Οι μαθητές των 2 σχολείων συνομίλησαν με το συγγραφέα, παρουσίασαν δρώμενα κι εργασίες με αφορμή το βιβλίο « Ο Ναβίντ δεν ήρθε για διακοπές», αντάλλαξαν δώρα , κεράστηκαν, και το κυριότερο γνωρίστηκαν κι έπαιξαν στις ευρύχωρες και φιλόξενες  αυλές του 9ου Δημοτ. Σχολείου. Όταν ολοκληρώθηκε η δράση, επίμονα ζητούσαν και τα 3 τμήματα την επανάληψή της ώστε να ολοκληρωθεί το χτίσιμο μιας ειλικρινούς και αληθινής φιλίας μέσα στην ίδια την πόλη μας. Κι επειδή το κλείσιμο των σχολείων είναι κοντά, η υπόσχεση δόθηκε για τις αρχές του Φθινοπώρου.

Ευχαριστήρια πολλά αξίζουν στους 2 Διευθυντές των σχολείων, Αναστάσιο Τριγκάκη και Τριανταφυλλιά Γιαννουλάκη  και στους 2 Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων  που συνέδραμαν ηθικά και υλικά τη δράση, όπως και στο ξενοδοχείο ΚΥΔΩΝ της πόλης μας, που πρόσφερε  δωρεάν τη  διαμονή του συγγραφέα για ένα βράδυ.


Τα βιβλία του συγγραφέα σ' ένα κολάζ 
 Εδώ με το συγγραφέα παρακολουθούμε τα δρώμενα !!!

 Η τάξη του Άλκη και του Ναβίντ !!! (Δραματοποίηση)


Ένα πανέμορφο βίντεο Περσικής μουσικής και παραδοσιακών οργάνων που χορέψανε τα κορίτσια του Βαμβακόπουλου !!!!!!!!
 Χορέψαμε ανατολίτικους χορούς !!!

 Ο συγγραφέας κος Χριστοδούλου με τα βιβλία του !!
 Διαφορετικοί , αλλά ίσοι !!! (δρώμενο με μπαλόνια του 9ου Δημοτικού Σχ.)

 Το νέο βιβλίο του Πάνου Χριστοδούλου !!!


Χριστοδούλου Πάνος

Ο Πάνος Χριστοδούλου γεννήθηκε το 1972 στην Αθήνα. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, ήταν διευθυντής του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες και έχει συνεργαστεί με διάφορους φορείς στην Ελλάδα και στην Ευρώπη σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Σήμερα είναι διευθυντής του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού.
Τίτλοι στη βάση Βιβλιονέτ
(2017)Θαύμα! Οι καρχαρίες χορεύουν..., Κέδρος
(2015)Πώς έμπλεξα με τη δικαιοσύνη και άλλες άγνωστες λέξεις, Νομική Βιβλιοθήκη
(2013)Μια αλλόκοτη ιστορία αγάπης, Άγκυρα
(2012)Η μπάλα της ζωής τους, Κέδρος
(2010)Ο Ζαχαρίας και η σπιτική μπεσαμέλ, Κέδρος
(2009)Τροχονόμος στα Κατσάβραχα, Κέδρος
(2007)Ο Ναβίντ δεν ήρθε για διακοπές, Κέδρος
(2006)Το παιδί και τα θυμωμένα αστέρια, Άγκυρα
(2003)Ο μικρός Ορέστης έχει ορέξεις και πόνο στην κοιλιά, Άγκυρα