Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021

Μπάντμιντον στο Δημοτ. Σχ. Βαμβακόπουλου

 Η αντιπτέριση, γνωστή με το διεθνή όρο μπάντμιντον (badminton), είναι άθλημα με ρακέτες. Το μπαλάκι έχει φτερά και η τροχιά του είναι ασυνεπής. 

Ο παίκτης πρέπει να το χτυπήσει με πολύ μεγάλη δύναμη για να φύγει γρήγορα αλλά και πάλι το μπαλάκι μπορεί να μην υπακούσει. 

Οι αθλητές πρέπει να έχουν ορισμένες ειδικές ικανότητες, γι' αυτό και είναι λίγοι αυτοί που ασχολούνται με το άθλημα. Παίζεται με δυο παίκτες και με τέσσερις ανά δύο, όπως και στο τένις. Στην Ελλάδα ήρθε το 1988.

Στα πλαίσια του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής , των δεξιοτήτων στον τομέα "Συναισθήματα", αλλά και  της γνωριμίας και  εξοικείωσης των μαθητών με αθλήματα λιγότερο δημοφιλή , τα τμήματα Ε1 και Ε2  παρακολούθησαν μαθήματα Μπάντμιντον και δοκίμασαν τις ικανότητές τους. Το κλίμα ήταν πολύ ευχάριστο και οι προσπάθειες των μαθητών συνοδεύτηκαν από χιούμορ και ευγενή συναγωνισμό !!!!!!. Αναδείχθηκαν ταλέντα και το διασκέδασαν οι μαθητές με την ψυχή τους !!!!!!!!!! 

Ευχαριστούμε πολύ τη γυμνάστριά μας Κα Δήμητρα και τις προπονήτριες του Μπάντμιντον που μας επισκέφθηκαν και μας δάνεισαν τον εξοπλισμό του αθλήματος


Καταπληκτικά στιγμιότυπα Badminton από τους πρόσφατους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκυο !!!! αλλά και παλιότερους.