Κυριακή 7 Μαΐου 2023

Αναζητώντας τον Ελευθέριο Βενιζέλο !!! Η Στ΄ τάξη στα ίχνη της ιστορίας !!!!!

 Τα 2 τμήματα της Στ΄τάξης αφιέρωσαν 2 Παρασκευές (εναλλάξ κάθε τμήμα) σ' επίσκεψη και συμμετοχή σ' εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου - Οικία Ελευθερίου Βενιζέλου !!!! Ένα Μουσείο που κοσμεί την πόλη μας, όχι μόνο σαν παρουσία με τα μοναδικά εκθέματά του , αλλά και σαν χώρος ευχάριστος , διαδραστικός, οικείος, που μπορεί ν' αγκαλιάσει κάθε επισκέπτη με την οικογένειά του ή τους φίλους του, χωρίς ψυχρότητα και να γνωρίσουν τον άνθρωπο, επαναστάτη, πολιτικό Ελευθέριο Βενιζέλο και την εποχή του, χωρίς ξεναγό, αβίαστα κι ευχάριστα.

Οι μαθητές μας συμμετείχαν σε πρόγραμμα με την καταπληκτική Κα Βάσω, που συνδύαζε την ανακάλυψη και τη λύση γρίφων, την τεχνολογία, την παρατήρηση, τη συμμετοχή, τη δραματοποίηση , την ενσυναίσθηση και φυσικά το οξυγόνο για τα παιδιά........το παιχνίδι  στην σοφίτα της Οικίας Βενιζέλου!!!! 

Έψαξαν, έλυσαν απορίες, συμπεριφέρθηκαν σύμφωνα με τους κανόνες του μουσείου, εντυπωσιάστηκαν, παρατήρησαν, αναλογίστηκαν, ένιωσανταξίδεψαν στο χρόνο, άκουσαν, είδαν , πληροφορήθηκαν, συνεργάστηκαν, μεταμφιέστηκαν, προβληματίστηκαν, έπαιξαν και πήραν και τα δωράκια τους !!!!!!