Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023

Με την Παιδίατρο Κα Ελένη Καρβέλη Ασημίδη μιλάει η ΣΤ τάξη για την ΕΦΗΒΕΙΑ !!!

 

Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023 και τα δύο τμήματα της Στ τάξης, λίγο πριν ανοίξουν τα φτερά τους για το Γυμνάσιο,  επισκέφθηκε  η Παιδίατρος Κα Ελένη Καρβέλη Ασημίδη για να ολοκληρώσει με τρόπο επιστημονικό τη συζήτηση και τα μαθήματα που κάνουμε όλο αυτόν τον καιρό , στα πλαίσια της φυσικής, για το Αναπαραγωγικό Σύστημα του Ανθρώπινου Οργανισμού και την Εφηβεία.

Θέματα όπως οι αλλαγές στο σώμα των εφήβων, η ακμή, η ήβη, η υγιεινή, οι ορμόνες, η έμμηνος ρύση, τα συναισθήματα , οι ψυχικές αλλαγές και οι κίνδυνοι στην ΕΦΗΒΕΙΑ (κάπνισμα, αλκοόλ, σεξουαλικές επαφές, διαδίκτυο,κ.λ.π.) αποτέλεσαν μερικά από τα ενδιαφέροντα θέματα που συζήτησαν οι μαθητές με την παιδίατρο Κα Ελένη. Το χιούμορ δεν απουσίασε επίσης στην εύστοχη κι ενδιαφέρουσα παρουσίαση κι ελάφρυνε πολύ συχνά την ατμόσφαιρα στην τάξη. 
Οπλισμένοι οι μαθητές κι οι μαθήτριές μας για το μέλλον και πλήρεις σε γνώσεις, με απορίες λυμένες,  βγήκαν πιο "πλούσιοι-ες" από την τάξη, ατενίζοντας μ' αισιοδοξία και  ασφάλεια  το μέλλον, μπροστά στην καινούρια πόρτα που θ ανοίξει  από τον Σεπτέμβρη.



Λίγες από τις διαφάνειες που συζητήθηκαν.