Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

ΗΜΕΡΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ - Η ΚΙΝΗΣΗ ΔΙΝΕΙ ΖΩΗ - ΒΑΜΒΑΚΟΠΟΥΛΟ

 Πραγματοποιήθηκε και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία στο σχολείο μας η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ , παρά τις απειλές του καιρού !!!! Ο Σύλλογος Διδασκόντων και κυρίως οι γυμναστές μας είχαν καταστρώσει ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα, πολυδιάστατο, που δεν άφηνε κανένα και καμιά αμέτοχο-η. 


Η μέρα ξεκίνησε με δρόμο ΥΓΕΙΑΣ στις γειτονιές του Βαμβακόπουλου . Με τα παγουράκια μας , με γέλια και φωνές, περπατήσαμε μέσα στο πράσινο και στη δροσιά, μυρίζοντας το νοτισμένο χώμα από τη βροχή της προηγούμενης μέρας και απολαμβάνοντας μοναδικές εικόνες καθαρού, φυσικού περιβάλλοντος. Καταλήξαμε όλοι (μικροί - μεγάλοι) στον γνωστό πλάτανο του Βαμβακόπουλου κι από εκεί πίσω στο σχολείο.

Είχε ανοίξει όλων η όρεξη και καθίσαμε στις αυλές, ανά τάξεις, να φάμε τα υγιεινά κολατσιά μας, τα 5άστερα (για όσους γνωρίζουν) !!!!!



Μέχρι και Γεωγραφία κάναμε στα χάρτινα τραπεζομάντιλα !!!

Ο Σύλλογος Γονέων προσέφερε σε όλους μπανάνες συμπληρώνοντας υγιεινά τα δεκατιανά μας με βιταμίνες !!! 

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με τουρνουά ποδοσφαίρου στις αυλές, παιχνίδια , κατασκευές και προβολή βίντεο σχετικών με τον αθλητισμό και τα μηνύματά του !!!!









Για να μην κουράζεται ο κύριος να καλύπτει τα προσωπάκια μας με καρδούλες !!!!!!!!!μια λεκανίτσα την ίδια δουλειά θα κάνει!! Μέχρι κι αυτό σκεφτήκαμε..................Αλληλέγγυοι οι μαθητές μας στον κόπο των δασκάλων !!!






Μικροί, μεγάλοι ΑΘΛΟΥΝΤΑΙ!!!! Η ΚΙΝΗΣΗ ΔΙΝΕΙ ΖΩΗ !!!


Ένα μικρό δείγμα από τα πολύ ενδιαφέροντα βίντεο  που παρακολούθησαν οι μαθητές μας παρακάτω !!! Δεν απουσίασαν από αυτά ο Γιάννης Ανετοκούνμπο, ο αγαπημένος των παιδιών Λιονέλ Μέσσι, ο Γκούφυ στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά κι ο Αντώνης ο Τσαπατάκης , οι Παραολυμπιακοί Αγώνες και συζήτηση , απορίες , ανταλλαγή εμπειριών κ.ά.
Ο Αθλητισμός δεν καλλιεργεί μόνο το σώμα, αυτό πολλές φορές μπορεί και να ναι  εφήμερο....πρωτίστως καλλιεργεί 
το πνεύμα, την ψυχή και το ΗΘΟΣ !!!!! 




Πολλά ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ  στους Γυμναστές μας, Κα Δήμητρα και Κο Ελισσαίο , 

αλλά και σε όλο το προσωπικό , το Σύλλογο Διδασκόντων, τη Διεύθυνση του Σχολείου και το Σύλλογο Γονέων για αυτή τη γεμάτη μέρα, με μηνύματα κι  ερεθίσματα ευγενούς άμιλλας, υγιεινής διατροφής και γνήσιου αθλητισμού !!!!!
ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!!!