Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023

Ξεκίνησε το λιομάζωμα !!!! Η Δ' τάξη στα λιόφυτα και στο ελαιουργείο !!!!



Την Τετάρτη (7/11) τα δύο τμήματα της Δ΄τάξης ανηφόρισαν στα Περβολάκια Κισσάμου . Και τι δεν είδαν κι ένιωσαν εκεί. Όλες οι αισθήσεις στο κόκκινο (η γεύση, η όσφρηση, η ακοή, η όραση και η αφή !!!!) 
Πολλά περιποιημένα λιόφυτα , όμορφες ,νοικοκυρεμένες αυλές, θέα απίστευτη !Οι μαθητές μας επισκέφθηκαν το σύγχρονο ελαιουργείο της οικογένειας Παπαγιαννάκη. 
Άκουσαν, παρατήρησαν και σημείωσαν στα μπλοκάκια τους πώς βγαίνει το λάδι από τις κορωνέικες ελιές.Δοκίμασαν μάλιστα λάδι φρέσκο σε ψωμί.
Πήγαν και στο συσκευαστήριο μελιού,που ήταν εκεί κοντά.Εντυπωσιάστηκαν με όσα άκουσαν για τις μέλισσες και τον τρόπο εξαγωγής και συσκευασίας του μελιού!
Δέχτηκαν με περίσσια χαρά τα άφθονα κεράσματα των ιδιοκτητών του ελαιοτριβείου( δείγμα σπουδαίας Κρητικής φιλοξενίας).Τέλος πήραν και τα δώρα τους,λάδι και μέλι σε όμορφες ατομικές συσκευασίες. 
Η εκδρομή αυτή έγινε στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων( Οικολογία-Τοπική φυσική κληρονομιά), μα είχε πάνω από όλα στόχο την επαφή των παιδιών με την ύπαιθρο ,τα χωριά της και τη γνωριμία με τ' ανεκτίμητα προϊόντα του τόπου μας . 
Ευχαριστούμε θερμά όσους και όσες
μάς υποδέχτηκαν , μάς ξενάγησαν και περιποιήθηκαν τους μαθητές μας!










ΦΡΕΣΚΟ  ΑΓΝΟ  ΛΑΔΙ! 


                Η ΕΞΟΧΗ  ΜΑΣ ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ!!

Ηδύοσμος = ηδύς (ευχάριστος, γλυκός) + οσμή




ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...