Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην ΕΡΑ Χανίων.

Η εκπαιδευτική διαδικασία δεν εξαντλείται μόνο εντός του σχολείου μέσα στα θρανία, αλλά  και με επισκέψεις που κεντρίζουν το ενδιαφέρον των μαθητών και κάνουν πιο λειτουργική την επαφή με τους εκπαιδευτικούς τους που έχουν  τη διάθεση να υποστούν την "ταλαιπωρία" μιας μετακίνησης με τους μαθητές τους, προκειμένου να τους παράσχουν την ευκαιρία να έχουν ρεαλιστικές παραστάσεις.

Στα πλαίσια των επισκέψεων που πραγματοποιούν σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην ΕΡΑ Χανίων, η Τετάρτη τάξη του σχολείου μας πραγματοποίησε την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017 εκπαιδευτική επίσκεψη στην ΕΡΑ Χανίων.

Η Διευθύντρια του ραδιοφωνικού σταθμού κ. Σοφία Θεοδωράκη με τους συνεργάτες της υποδέχτηκαν τους μικρούς μαθητές γεμάτους χαμόγελα και περιέργεια για την επίσκεψή τους σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό και τους ξενάγησαν  στους χώρους και τα στούντιο του σταθμού και τους έδωσαν  τη  μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν πώς βγαίνει στον αέρα μια ραδιοφωνική εκπομπή.

Οι μαθητές όχι μόνο έγιναν γνώστες της διαδικασίας αλλά συμμετείχαν ενεργά και στην παραγωγή της γιατί μίλησαν και τραγούδησαν ζωντανά και έκαναν αφιερώσεις. Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία γιατί γνώρισαν τη μαγεία του ραδιοφώνου  και πολύ περισσότερο έγιναν και οι ίδιοι μικροί ραδιοφωνικοί παραγωγοί!! 


Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το προσωπικό της ΕΡΑ Χανίων για τη φιλοξενία και για την ευκαιρία που μας έδωσε  να  μετακινηθούμε  τουλάχιστον ένα βήμα μπροστά....