Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021

ΟΛΟΗΜΕΡΟ - ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ-ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΤΜΗΜΑ  

ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΑΜΒΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Αγαπητοί γονείς

Σας  ενημερώνουμε ότι από την Τετάρτη 15/09/21 αρχίζει η λειτουργία του Ολοήμερου Τμήματος του σχολείου μας, με τρία από τα τέσσερα τμήματα λόγω έλλειψης προσωπικού. Ελπίζουμε σύντομα να τακτοποιηθεί το ζήτημα και το Ολοήμερο να μπει σε πλήρη λειτουργία.

Η φοίτηση των παιδιών που έχουν εγγραφεί είναι υποχρεωτική και καθημερινή. Αν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους επιθυμήσετε τη διαγραφή του παιδιού από το Ολοήμερο, παρακαλώ ενημερώστε τη Διεύθυνση του σχολείου.

Αν κάποιες μέρες χρειαστεί να παραλάβετε το παιδί σας νωρίτερα και δεν παραμείνει στο Ολοήμερο, οφείλετε εσείς ή το ίδιο το παιδί να ενημερώσετε τη Διεύθυνση του σχολείου ή τον Υπεύθυνο Δάσκαλο Ολοήμερου, κ. Ματθαιάκη Νίκο.  

ΠΡΟΣΟΧΗ! Αν κάποια μέρα, λόγω αδυναμίας σας, αναθέσετε σε άτομο που δεν έχετε αναφέρει στη δήλωσή σας να παραλάβει το παιδί σας, θα πρέπει να ενημερώσετε τηλεφωνικά το σχολείο και να δηλώσετε τα στοιχεία του ατόμου αυτού. Η παράδοση του παιδιού θα γίνεται με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας του.

Για την εύρυθμη λειτουργία του Ολοήμερου τμήματος θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε τα εξής:

-Σε όλη τη διάρκεια λειτουργίας του Ολοήμερου η πόρτα του σχολείου παραμένει κλειδωμένη.

-Τα παιδιά που θα παραμένουν, πρέπει να έχουν μαζί τους φαγητό, πιρούνι ή κουτάλι και πετσέτα. Υπάρχει και η δυνατότητα να ψωνίσουν από το κυλικείο του σχολείου, αφού αυτό παραμένει ανοιχτό κατά την έναρξη του Ολοήμερου.

-Το φαγητό των παιδιών προετοιμάζεται στο σπίτι και τοποθετείται σε σκεύος κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων. Μεταλλικά σκεύη απαγορεύονται. Αν επιθυμείτε να μην έρχεται το σκεύος φαγητού του παιδιού σας σε επαφή με άλλα σκεύη, μπορείτε να προμηθευτείτε ισοθερμικό σκεύος, το οποίο δε χρειάζεται ψυγείο ή ζέσταμα.

-Οι ώρες αποχώρησης των μαθητών από το Ολοήμερο ορίζονται από το νόμο στις 15.00 και στις 16.00 ακριβώς. Σας παρακαλούμε να είστε ακριβείς στην ώρα παραλαβής των παιδιών σας.     

Μέχρι στιγμής υπάρχει η δυνατότητα αποχώρησης των μαθητών με λεωφορείο μόνο στις 3μμ. Καταβάλλεται από το σχολείο προσπάθεια να υπάρξει αποχώρηση με λεωφορείο και στις 4μμ. Θα σας ενημερώσουμε με νέα ανακοίνωση, αν αυτό επιτευχθεί.

-Η παραλαβή των μαθητών θα πραγματοποιείται στην εξώπορτα του σχολείου ενώ μέρες βροχερές θα γίνεται από το φουαγιέ του σχολείου.

Καλή δύναμη! Καλή σχολική χρονιά!

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία!

 

Ο Διευθυντής του σχολείου                          Ο Υπεύθυνος Ολοήμερου

Τριγκάκης Αναστάσιος                                     Ματθαιάκης Νίκος

ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ  ΜΑΘΗΤΩΝ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω των μέτρων κατά της Covid-19 θα υπάρχει και φέτος διαφοροποίηση στην ώρα αποχώρησης των μαθητών και θα γίνεται ως εξής:

·     13:00-13:10  Τα τμήματα Α1, Α2 , Γ1 θα αποχωρούν από την κεντρική είσοδο του σχολείου (κάτω αυλή) ενώ  τα τμήματα  Β1, Β2, Γ2 από την είσοδο πάνω αυλής του σχολείου. Μαζί θα έρθουν και τα αδελφάκια τους που φοιτούν σε μεγαλύτερες τάξεις (Δ, Ε, Στ) ώστε οι γονείς να τα παραλαμβάνουν μαζί.

·     13:10-13:15  Τα τμήματα Δ1, Δ2 , Ε1, Ε2  θα αποχωρούν από την κεντρική είσοδο του σχολείου (κάτω αυλή)  Τα τμήματα  Στ1, Στ2 θα αποχωρούν από την είσοδο πάνω αυλής του σχολείου.

·     13:15-13:20 Θα αποχωρούν οι μαθητές του πρώτου λεωφορείου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στα παρακάτω!!!!

·     Οι γονείς και οι συνοδοί των μαθητών θα πρέπει να είναι στην ώρα τους. (Παρακαλούμε να μην κατεβαίνετε από τα αυτοκίνητα και να μην περιμένετε στην είσοδο γιατί δημιουργείται συνωστισμός)

·     Η είσοδος στο σχολείο δεν επιτρέπεται. Αν χρειαστείτε κάτι μπορείτε να τηλεφωνήσετε.

·     Οι μαθητές που αποχωρούν μόνοι τους με τα πόδια και χωρίς συνοδό πρέπει να προσκομίσουν στο σχολείο σχετική υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα τους.

·     Φοράμε όλοι μάσκες και οι μαθητές έχουν μία ακόμα εφεδρική στην τσάντα τους σε σακουλάκι.

·     Είμαστε υπομονετικοί και κατανοούμε τυχόν καθυστέρηση.

·     Αν βρέχει όλοι οι μαθητές παραμένουν στον χώρο υποδοχής. Οι ώρες αποχώρησης  είναι ίδιες με αυτές  που αναφέραμε πριν.  Οι γονείς  λένε στον δάσκαλο εφημερίας το όνομα του μαθητή και αυτός με τη σειρά του το ανακοινώνει στο μικρόφωνο.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και τη συνεργασία σας!!!