Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022

Δράσεις για Βιώσιμη Ανάπτυξη - Άνθρωπος, Περιβάλλον, Ευημερία !!!!!

 Το 2015 οι παγκόσμιοι ηγέτες ενέκριναν ομόφωνα την "Ατζέντα 2030"  για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Οι στόχοι για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη είναι το μονοπάτι που μας οδηγεί σ ' έναν κόσμο δικαιότερο , πιο ειρηνικό και σ' έναν υγιή πλανήτη. Είναι επίσης μια πρόσκληση για αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο καθήκον από το να επενδύσουμε στην ευημερία των νέων.

Στα εργαστήρια τα παιδιά γνώρισαν τους 17 στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης μέσα από  βιωματικά ομαδοσυνεργατικά παιχνίδια και οπτικοακουστικό υλικό. Στόχος ήταν να καταλάβουν τη σπουδαιότητά τους για τον άνθρωπο, την κοινωνία και τον πλανήτη.


Τα εργαστήρια πραγματοποίησαν εκπαιδευμένοι εμψυχωτές της  δράσης "Ecogenia" , η οποία είναι μη κυβερνητικός οργανισμός που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία δύο Ελληνίδων της διασποράς, με σκοπό να εισάγει στην Ελλάδα το μοντέλο της "θητείας του ενεργού πολίτη". 

Το όραμα της  Ecogenia βασίζεται στους πυλώνες της βιώσιμης ανάπτυξης: άνθρωποι, περιβάλλον, ευημερία........μέσω ειδικά σχεδιασμένων προγραμμάτων ενεργής πολιτειότητας. Η Ecogenia καλεί νέες και νέους 18-30 ετών να καταστούν φορείς δράσεις και ανάπτυξης στις κοινότητές τους, δίνοντας την ευκαιρία να συμμετέχουν σε προγράμματα που προωθούν την βιωσιμότητα και την κλιματική δράση σε τοπικό επίπεδο.

Η Ecogenia δραστηριοποιείται στα Χανιά συνεργαζόμενη με το Δήμο Χανίων πραγματοποιώντας μετασχολικά προγράμματα για τα οποία μπορείτε να ενημερωθείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

 https://ecogenia.org/chania-program/

Παράλληλη δράση οικολογικής ευαισθητοποίησης  και γνωριμίας με την ενδημική χλωρίδα του τόπου μας, στοχεύοντας στα πιο πάνω ζητούμενα, έλαβε χώρα στα παρτέρια του σχολείου μας από το άλλο τμήμα της Στ΄τάξης.  

Οι μαθητές φύτεψαν αρωματικά φυτά χρησιμοποιώντας κομπόστ που χάρισε η ΔΕΔΙΣΑ Χανίων και φυτά προσφοράς των μαθητών και της Δασικής Υπηρεσίας Χανίων.

Ευχαριστούμε τη ΔΕΔΙΣΑ Χανίων και τη Δασική Υπηρεσία Χανίων . 



26 και 27 Νοεμβρίου πραγματοποιείται στα Χανιά το Climathon!!!!!!
Καινοτόμες ιδέες, δράσεις, λύσεις και πρακτικές για έναν πιο πράσινο τρόπο ζωής......... αν σ' ενδιαφέρει πραγματικά το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής και θέλεις να συμβάλλεις ατομικά και ομαδικά στη λύση του !!! 
Εάν είσαι από 10 έως 30 ετών, δήλωσε συμμετοχή και γίνε μέρος της μεγάλης αυτής πρωτοβουλίας που έχει καταφέρει να ενώσει 200 μεγάλες πόλεις, σε 65 χώρες και στις 6 ηπείρους με πάνω από 9,000 συμμετέχοντες!!!!
Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης, Χανιά Κρήτης
Μπείτε στο link και δηλώστε συμμετοχή !!!!!!!!