Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Εβδομάδα γεμάτη δράσεις, αφιερωμένες στην Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού βιβλίου!!!!!!

 Το σχολείο μας ετοιμάζει μια σειρά δράσεων την εβδομάδα από Δευτέρα 3 Απριλίου μέχρι Παρασκευή 7 Απριλίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και τα γενέθλια του Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Το εξώφυλλο του προγράμματός μας

Το αναλυτικό πρόγραμμα




Συγκεκριμένα τη Δευτέρα 3 Απριλίου πολλά τμήματα του σχολείου μας θα παρουσιάσουν θεατρικά δρώμενα, τραγούδια, κατασκευές και αφίσες δημιουργημένα όλα με αφορμή βιβλία !!!!!!!!
 
Την Τρίτη 4 Απριλίου θα επισκεφθούν το σχολείο μας δύο εξαιρετικές συγγραφείς με ξεχωριστές δημιουργίες: 
η Κα Δήμητρα Μαραγκουδάκη με αφορμή το βιβλίο της........ "Οι 12 άθλοι ενός μαθητή" όπου με παιγνιώδη τρόπο, με σκίτσα, ήρωες και στίχους κάνει την ελληνική γραμματική μια εμπειρία που κανείς δεν θα ξεχάσει,..........θα βρεθεί με τους μαθητές της Β΄τάξης σε μια συνάντηση γεμάτη εκπλήξεις !!!!!!!!!

και η Κα Ζωή Σκαλίδη, η "γκουρού" της μαριονέτας (κατασκευή και παίξιμο) με πλουσιότατο συγγραφικό έργο και με αφορμή το βιβλίο της "Η ΖΩΗ ΜΟΥ Μ'  ΕΝΑΝ ΚΟΥΚΛΟΠΑΙΧΤΗ" θα βρεθεί με τους μαθητές της ΣΤ τάξης, να συζητήσει από καρδιάς για τη μακρά εμπειρία της στην τέχνη της Μαριονέτας και για το βιβλίο της
Την Τετάρτη 5 Απριλίου τα δύο τμήματα της ΣΤ τάξης θα παρουσιάσουν στο υπόλοιπο σχολείο  δρώμενο εμπνευσμένο από το βιβλίο της Μάρως Δούκα "Αθώοι και Φταίχτες" εμπλουτισμένο από κείμενο, μουσική, τραγούδι, χορό, φωτογραφίες και θεατρικό μικρό σκετς!!!!!!!
Τα κορίτσια της Στ΄ θα παρουσιάσουν χορευτικό δρώμενο μέσα στο κλίμα του λυρισμού που εκφράζει  το ποίημα "Μαρία Νεφέλη" του Οδυσσέα Ελύτη, το οποίο και θα ακούγεται από τη φωνή του Γιάννη Μπέζου και της Τάνιας Τσανακλίδου.

Την ίδια μέρα θ ανακοινωθούν οι νικητές του Διαγωνισμού τετράστιχων του  σχολείου μας, αφιερωμένου στη ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ , στην αγάπη για τα βιβλία και τη γνώση !!!!!!! Ποιος-α δεν θα συμμετέχει; Μα φυσικά κανείς!!!!!!!!


Την Πέμπτη 6 Απριλίου θα γίνει δρώμενο στην Α τάξη με αφορμή το βιβλίο: "Ο μαύρος κότσυφας και o άσπρος γλάρος", με συμμετοχή και του ΣΤ1 τμήματος. 
Τα 2 τμήματα επίσης της Στ΄ τάξης και η Ε τάξη θα παρακολουθήσει ταινία μικρού μήκους (animation)  και θα πραγματοποιήσει σχετικές δράσεις αφιερωμένες στην ταινία και στα βιβλία .