Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

Εκπαιδευτικές δράσεις- Πρόγραμμα "Παιδεία για έναν Κόσμο χωρίς Κάπνισμα"!



 Εκπαιδευτικές δράσεις-

Πρόγραμμα "Παιδεία για έναν Κόσμο χωρίς Κάπνισμα"!

Το σχολείο μας επισκέφθηκαν η κ. Άννα Κυριακούδη και η κ. Αντιγόνη Κουτσογιαννάκη από το ΕΣΥ Χανίων στα πλαίσια του Προγράμματος «Παιδεία για έναν κόσμο χωρίς Κάπνισμα» της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Smoke Free Greece (Πρόγραμμα εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού) με σκοπό να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν, με βιωματικό τρόπο, τους μαθητές και τις μαθήτριες της Ε΄ και Στ΄ τάξης .
Για δύο ώρες οι μαθητές-τριές μας έλαβαν έγκυρη κι επιστημονική ενημέρωση για το κάπνισμα . Μέσω της δράσης αυτής οι μαθητές έμαθαν για τα τοξικά και βλαβερά συστατικά του καπνού, την εξάρτηση, τα διάφορα καπνικά προϊόντα, τη διαφήμισή τους, τις επιπτώσεις τού καπνίσματος στην υγεία, το παθητικό κάπνισμα, τους τρόπους διακοπής καπνίσματος και τα οφέλη ενός υγιεινού τρόπου ζωής χωρίς εξαρτήσεις.
Οι ερωτήσεις κι η ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων ήταν ζωντανή και άφησε σίγουρα ανεξίτηλο το ίχνος της στους μαθητές-τριές μας, με την ελπίδα να μεταφέρουν και στις οικογένειές τους όσα μ' ενδιαφέρον άκουσαν.!!!!!