Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ Α΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ - ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΑΜΒΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ  ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ 

Α΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΑΜΒΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες

Σας γνωρίζουμε ότι, σύμφωνα με την Φ.6/21383/Δ1/28-2-2024 εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ.A., οι αιτήσεις για την εγγραφή των μαθητών/τριών που θα φοιτήσουν για πρώτη φορά στην Α΄ Δημοτικού, για το σχολικό έτος 2024-25, θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2024.

Κατά το σχολικό έτος 2024-25 στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές/τριες που γεννήθηκαν από     1-01-2018 έως και 31-12-2018.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου είναι τα εξής:

  1. Αίτηση εγγραφής (το έντυπο θα δίνεται από το Σχολείο) ή πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το έντυπο
  2. Πιστοποιητικό Γέννησης Δήμου ή Κοινότητας (Διευκρινίζεται ότι για την εγγραφή των μαθητών/τριών στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας δεν απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από τους γονείς αλλά αναζητείται από τη σχολική μονάδα μέσω του Πληροφορικού Συστήματος myschool του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.)
  3. Οι αλλοδαποί/ές μαθητές/τριες εγγράφονται στην Α΄ τάξη με ληξιαρχική πράξη γέννησης ή ομοειδές πιστοποιητικό επίσημα μεταφρασμένο (Διευκρινίζεται ότι προσκομίζεται στη σχολική μονάδα από τους γονείς)
  4. Βιβλιάριο Εμβολίων του/της μαθητή/τριας ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα εμβόλια που προβλέπονται και είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών (παρ. 4, του άρθρου 6 του Π.Δ 79/2017 (Α 109), όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 2 του άρθρου 44 του Ν. 4777/2021 (Α25).
  5. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.), σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Φ.6/1094/80261/Δ1/20-5-2015 εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ (Το Α.Δ.Υ.Μ. θα δίνεται στους γονείς/κηδεμόνες από το Σχολείο και δύναται να κατατεθεί στο σχολείο έως τον Σεπτέμβριο του 2024) ή Κατεβάστε το έντυπο και φροντίστε να το συμπληρώσει και υπογράψει ο/η παιδίατρος.)
  6. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του/της μαθητή/τριας.

Τα όρια της Σχολικής Περιφέρειας του Δημοτικού Σχολείου Βαμβακόπουλου αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Π.Ε. Χανίων, ορίζονται ως ακολούθως: Μ. Αλεξάνδρου, Φυντίκι, Λ. Καζαντζάκη, Δελφών (μέχρι μάρμαρα Διγενάκη), Λ. Καζαντζάκη, Καλλιθέα μέχρι Συκολιά (όρια με Λυγιδέ), ευθεία μέχρι Εθν. Αντιστάσεως, Μ. Ασίας, Μπιρμπίλη, Αγ. Ιωάννου, διασχίζει τον ΒΟΑΚ, Γιαμπουδάκη μέχρι Κ. Μάνου. (Μπορείτε επίσης  να δείτε τον χάρτη της σχολικής μας περιφέρειας!! 

  1. Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου και Πιστοποιητικό Φοίτησης Νηπιαγωγείου για την εγγραφή στο Δημοτικό

Οι μαθητές/τριες εγγράφονται στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα και το Τμήμα Πρωινής Ζώνης κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους χωρίς προϋποθέσεις (το έντυπο θα δίνεται από το Σχολείο) ή (  πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το έντυπο)

Προαιρετική Αίτηση για χρήση της δωρεάν υπηρεσίας μεταφοράς με σχολικό λεωφορείο (το έντυπο θα δίνεται από το Σχολείο).

Επισημαίνεται ότι, οι αιτήσεις εγγραφής θα πραγματοποιούνται ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΥ ΡΑΝΤΕΒΟΥ, για αποφυγή καταστάσεων συνωστισμού και για καλύτερη εξυπηρέτηση (εντός του προβλεπόμενου διαστήματος 8:30 π.μ. - 1:00 μ.μ.).      

Τηλέφωνο Σχολείου: 2821095816

Δημοτικό σχολείο Βαμβακόπουλου

Εθνικής Αντιστάσεως 17, ΤΚ 73135

                                                     Με εκτίμηση

                                                       Η Διευθύντρια του Σχολείου

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Οι αιτήσεις για την εγγραφή των μαθητών/τριών στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου για το σχολικό έτος 2024-25

θα πραγματοποιηθούν

από 1 έως και 20 Μαρτίου 2024.