Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024

Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

 Μετά από πρόσκληση της Διευθύντριας του Σχολείου μας και του Συλλόγου Διδασκόντων, την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου μάς επισκέφθηκε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων μ' ένα μεγάλο Πυροσβεστικό όχημα και πλήρωμα τον Κο Περδίκη (Πυραγό, Προϊστάμενο του Γραφείου Πυρασφάλειας) και τον έμπειρο συνεργάτη του, Πυροσβέστη  Κο Πλανάκη,  να μας ενημερώσουν για τις φυσικές καταστροφές, τους τρόπους πρόληψής τους, αλλά  και αντιμετώπισής τους. 

Οι 220 περίπου μαθητές του σχολείου μας παρακολούθησαν την παρουσίαση του Αξιωματικού της Πυροσβεστικής με τεράστιο ενδιαφέρον , έκαναν ερωτήσεις και κατάλαβαν το σπουδαίο και αναντικατάστατο έργο αυτής της Υπηρεσίας, 12 μήνες το χρόνο και 24 ώρες το 24ωρο, σαν φύλακες άγγελοι στις δύσκολες στιγμές των πολιτών. Σε περιστατικά και συμβάντα που μπορεί να προκληθούν ανά πάσα στιγμή και από διάφορα αίτια. Διαπίστωσαν οι μαθητές στο τέλος, με το βίντεο που παρακολούθησαν, ότι οι Πυροσβέστες γεννιούνται και δεν γίνονται και είναι αφοσιωμένοι ....ψυχή και σώμα.....στο καθήκον και στην ευθύνη !!!!


Ήρθε η ώρα στην αυλή να ξεναγηθούμε στο πυροσβεστικό όχημα!!!!!


Έγιναν και πυροσβέστες, με τους σωλήνες στα χέρια, 
οι μαθητές, προσπαθώντας  να σβήσουν την υποτιθέμενη φωτιά!!!!

Στους σεισμούς παρεμβαίνουν ακούραστα και με αυτοθυσία οι Πυροσβέστες για να διασώσουν συνανθρώπους μας ανεξαρτήτως εθνικότητας, φύλου , χρώματος , θρησκείας κ.λ.π.

Το μεγάλο πυροσβεστικό όχημα στην αυλή του σχολείου μας.

ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ

ΠΑΙΔΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΙΛΑΝΕ ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΤΟΥΣ.
Ο ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΙ ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ 
ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ.