Κυριακή 10 Μαρτίου 2024

Μαθητές και μαθήτριες του Δημ. Σχ. Βαμβακόπουλου και του 9ου Δημ. Σχ. περπάτησαν στο μονοπάτι του γίγαντα με τη βοήθεια ενός παιδιού και του φεγγαριού έχοντας νεραϊδούλες γύρω τους!!!

 Την Παρασκευή 1 Μαρτίου, δύο τμήματα (Β1 και Δ2) του Δημοτ. Σχολείου του Βαμβακόπουλου επισκέφθηκαν και συναντήθηκαν με μαθητές-τριες του 9ου Δημοτικού Σχολείου στη Χαλέπα (Αγία Μαγδαληνή) . Αφορμή ήταν η συνάντηση με δύο εξαιρετικές συντοπίτισσές μας συγγραφείς και τα βιβλία τους. 

Συγκεκριμένα συνάντησαν την Αργυρώ την Μουντάκη και την Δώρα την Ανδρεαδάκη και προσέγγισαν με διάφορους τρόπους τα βιβλία τους : "Το παιδί και το φεγγάρι" (silent book- σιωπηλό βιβλίο), "Το μονοπάτι του γίγαντα"  και " Νεραϊδούλες γύρω μου".

Μαθήτριες και μαθητές, 
δασκάλες με μεράκι, 
συνάντησαν στο Ένατο 
την Αργυρώ Μουντάκη.....
.....μα και τη συνεργάτιδα, τη Δώρα  Ανδρεαδάκη .

Μέρες πριν οι μαθητές - τριες με τις δασκάλες τους ετοίμασαν δράσεις για τα βιβλία στα σχολεία τους (χειροτεχνίες, κολάζ, ζωγραφική, παιχνίδια).

 Όταν έφτασε η μέρα , όλοι-ες συναντήθηκαν και παρουσίασαν ό,τι είχαν φτιάξει . Πήραν συνεντεύξεις από τις συγγραφείς. Αντάλλαξαν χειροποίητα δώρα. Περπάτησαν στο μονοπάτι του γίγαντα και διάβασαν τα στιχάκια με τα οποία έντυσαν το silent book .


Βήμα, βήμα περπατήσαμε το μονοπάτι του γίγαντα!!!


Τραγούδησαν παρέα με τον ταλαντούχο δάσκαλο Γιάννη Τσαραμανίδη και την ομάδα του το τραγούδι που έγραψε εμπνεόμενος από το silent book " Το παιδί και το φεγγάρι".

Όλα τα παιδιά γεύτηκαν τη γενναιόδωρη φιλοξενία των γονέων του 9ου Δημοτ. Σχολείου που περιελάμβανε λιχουδιές και κεράσματα. 

Έτσι ολοκληρώθηκε μια όμορφη δράση με ποικίλα οφέλη, επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης των μαθητριών - μαθητών , φιλαναγνωσίας και αγάπης για το βιβλίο, δημιουργικότητας κι εξωστρέφειας.

Πολλά συγχαρητήρια στις/στους εκπαιδευτικούς και στο προσωπικό των δύο σχολείων, στις Διευθύντριες Κα Γαλανάκη Χρυσή και Κα Μιχαήλ Μαρία και 

θερμές ευχαριστίες στις δύο συγγραφείς Αργυρώ Μουντάκη και Δώρα Ανδρεαδάκη.





Αν και κύματα φουρτίνα
τελικά όλα πήγαν φίνα.
Και η βάρκα τού (καπετάν) - Νικόλα
έδεσε, τελειώσαν όλα.

Καπετάνιος και μικρός
φίλοι από εδώ και μπρος,
δεν αφήνουν ευκαιρία 
βγάζουν μια φωτογραφία !!!
(Μεγαλώνοντας το αγόρι ίσως οδηγά βαπόρι)
(μικρό δείγμα της δουλειάς που έγινε με τα παιδιά)
Ένα βιβλίο πλούσιο  στη σιωπή του !!!!!!!
Προσφέρει απλόχερα αμέτρητα ερεθίσματα αξιοποίησής του. Μπορείς να του βάλεις λόγο .......όποιον θέλεις και όπου θέλεις. Μπορείς να ζωγραφίσεις φάρους, ν αξιοποιήσεις το φεγγάρι (λογοτεχνικά, μουσικά κ.λ.π.), μπορείς να δραματοποιήσεις τις σκηνές του κ.λ.π. κ.λ.π.