Τρίτη 12 Μαρτίου 2024

«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΕΡΝΑΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!» ΣΤΟ ΕΕΕΕΚ ΚΙΣΑΜΟΥ !!!!!!!! (Για μια κοινωνία που υποστηρίζει και σέβεται, χωρίς διακρίσεις.)

 

Επίσκεψη στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κισσάμου 

από τις ΣΤ1 και ΣΤ2 τάξεις

Την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024 τα παιδιά της Στ τάξης επισκέφθηκαν το ΕΕΕΕΚ (Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) Κισσάμου όπου φοιτούν παιδιά με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.


Εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες μάς φιλοξένησαν στον υπέροχο χώρο τους με τον καλύτερο τρόπο, δίνοντάς μας την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά τον τρόπο λειτουργίας τού σχολείου, αλλά και την αξία της συνεργασίας, της συμπερίληψης και του σεβασμού.






Χωρισμένοι σε ομάδες, συμμετείχαμε κυκλικά σε ένα σύνολο 6 εργαστηρίων: κηπουρικής, μαγειρικής, χειροτεχνίας, αθλητικών δραστηριοτήτων, escape room και snoezelen room (πολυαισθητηριακή αίθουσα). Κάναμε διάλειμμα για να φάμε όλοι μαζί και στο τέλος δημιουργήσαμε έναν μεγάλο κύκλο και κλείσαμε αυτή την ξεχωριστή εμπειρία με το σύνθημα «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΕΡΝΑΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!»

Η ενσυναίσθηση και η αποδοχή της αναπηρίας και κάθε διαφορετικότητας έρχεται μόνο μέσα από βιωματικές εμπειρίες, στις οποίες τα παιδιά συμμετέχοντας ενεργά καλλιεργούν την παιδεία και την ευαισθητοποίηση που απαιτείται για 

μια κοινωνία που υποστηρίζει και σέβεται, χωρίς διακρίσεις.